Haribo snoep

Wat het bekendste merk snoep is in Nederland en België? Haribo natuurlijk! Wie kent de kleurige zakjes met gummibeertjes nou niet. Leuk feitje: de uitvinder van het Haribo snoep is een Duitser.

De uitvinder van de bekende gummibeertjes is Hans Riegel, geboren en getogen in Bonn in Duitsland. In 1922 heeft hij de gelatine snoepjes in de vorm van een beertje bedacht. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds het kenmerk van Haribo. Wist u trouwens dat de naam Haribo een acroniem is van de naam en woonplaats van de uitvinder? Pak de eerste twee letters van de voornaam, achternaam en woonplaats en je ziet het vanzelf.

Hans Riegel overleed in 1945. Zijn weduwe heeft het bedrijf geleid totdat de zoons terugkeerden uit gevangenschap in 1946, Paul en Hans junior. Samen namen ze de leiding over en breidden het bedrijf enorm uit. Inmiddels wordt Haribo snoep in meer dan 100 landen verkocht. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Breda. In België vind u het kantoor van Haribo snoep in Kontich.

Ruim assortiment Haribo snoep
Tot op de dag van vandaag zijn de gekleurde gummibeertjes het bekendste product van de snoepfabrikant. Al is het assortiment in de loop der jaren flink uitgebreid. Wat dacht u van bijvoorbeeld de colaflesjes, gesuikerde banaantjes, perziken, kersjes, schuimblokken, ruitspekken en de groene kikkertjes? Allemaal snoepjes uit de koker van Haribo. 

Online snoepwinkel
En het mooie is: u hoeft niet meer speciaal naar de winkel om Haribo snoep te halen. U kunt het snoep gewoon thuis vanachter uw computer bestellen en thuis laten bezorgen. Dat kan bijvoorbeeld bij ons, de Toversleutel. Ondertussen mogen we ons bij de grootste groep online snoepwinkels scharen. Wat u bij ons besteld, heeft u binnen twee werkdagen in huis. Al onze bestelling worden via PostNL bij u bezorgd, zodat u zeker weet dat de bestelling ook daadwerkelijk bij u aankomt.

Maatwerk
Wij hebben inmiddels een heel ruim aanbod in onze online snoepwinkel, maar ook niet alles. Bent u op zoek naar een speciaal soort snoepje, bijvoorbeeld van Haribo snoep, en het staat niet in onze webshop? Laat het ons weten, dan gaan wij voor u op zoek. Ook bij alle andere vragen kunt u ons bereiken via toversleutel@kpnmail.nl.


Contact opnemen